fbpx

Stresul epuizant? Magneziul se relaxează

„Sarea păcii interioare” – viața de zi cu zi a multor persoane este supusă stresului și acest lucru afectează sistemul nervos. Apar simptome cunoscute precum neliniște, nopți nedormite, tensiune, epuizare, dureri de cap și dureri musculare. În anumite situații stresante (cum ar fi stresul ridicat la locul de muncă, lipsa somnului, probleme personale sau familiale), organismul poate elibera o cantitate deosebit de mare de magneziu, adică atunci când organismul are nevoie de acest mineral antistres cel mai mult, corpul îl pierde. Magneziul nu doar relaxează mușchii, dar, de asemenea, reglează acțiunea celulelor nervoase și, astfel, reduce impactul stresului asupra lor.

Opriți hormonii de stres. Atunci când corpul nostru este stresat, eliberează substanțe specifice care îl pregătesc pentru situații dificile și mobilizează toate rezervele de energie. Hormonii de stres, cum ar fi cortizolul sau adrenalina, sunt „lumina roșie” a corpului nostru. Timp de mii de ani, aceasta a fost reacția logică pentru ca o persoană să se pregătească de un atac sau o evadare, dar astăzi are un efect boomerang. În zilele noastre, nu putem reduce stresul luptând cu șeful sau alergând în jurul biroului. În consecință, nivelurile de adrenalină rămân ridicate, ceea ce duce la o suprasolicitare prelungită. Magneziul reduce producerea hormonilor de stres – dacă există o deficiență de magneziu, atunci sunt eliberate niveluri mai mari de cortizol.

Moduri de relaxare. Nu este ușor să scapi de spirala stresului, dar pașii mici sunt întotdeauna posibili și utili. Chiar și o pauză obișnuită de cinci minute poate ajuta la reducerea stresului. Consumul de fructe și ceaiuri din plante are, de asemenea, un efect pozitiv. Mersul în fiecare zi ajută la reducerea tensiunii și nervozității. Termină ziua cu o baie relaxandtă și caldă într-o cadă cu hidromasaj – aceasta poate servi și ca ritual înainte de culcare seara. Și încă un lucru – tehnicile speciale de relaxare, cum ar fi yoga sau tai-chi, te pot ajuta, de asemenea, să faci față mai bine vârfurilor de stres.