fbpx

магнезий и спорт

Magneziul pentru mușchi

Mai multă energie cu magneziu. Fie că alergăm, mergem cu bicicleta, înotăm, jucăm fotbal sau pur și simplu ne plimbăm mult timp, mușchii noștri au nevoie de energie pentru a ne mișca corpul. Furnizorul lor de energie se numește ATP (adenozina trifosfat), care în mușchi are forma unui complex de magneziu-ATP. În același timp, mușchii pot folosi ATP-ul cu magneziu cu energie mare numai dacă nivelurile de magneziu sunt suficiente. Mineralul joacă un rol cheie în metabolismul energetic. Dacă nivelul de magneziu este scăzut, celulele musculare nu își pot îndeplini complet cerințele energetice, ceea ce le reduce productivitatea.

Pierderi minerale datorate transpirației. Dacă exersezi mult, pierzi o mulțime de minerale prin transpirația profuză. Sportivii profesioniști și cei care exercită efort fizit timp îndelungat sunt foarte vulnerabili la deficitul de magneziu. Cu cât te antrenezi mai intens și mai mult timp, cu atât este mai mare riscul de pierdere excesivă a magneziului din organism. O dietă normală nu poate restabili complet aceste pierderi, de aceea este nevoie de un aport suplimentar de magneziu. Crampele musculare și spasmele musculare pot fi primele semne ale deficitului de magneziu.

Pentru ca sportivii să se antreneze optim, rezervele de magneziu trebuie să fie suficiente și toate celulele musculare trebuie să primească resurse adecvate. Dacă există un deficit al mineralului, forma noastră fizică scade. Studiile efectuate asupra canotorilor au arătat că sportivii care iau magneziu suplimentar pentru o perioadă de 4 săptămâni au o îmbunătățire de 7% a rezistenței fizice, în timp ce nevoile lor de oxigen au devenit semnificativ mai mici. Acest lucru arată cum magneziul optimizează metabolismul energetic.