fbpx

Persoanele aflate sub stres, sportivii, femeile cu dureri premenstruale, femeile însărcinate și care alăptează, persoanele care suferă de migrene, diabeticii – magneziul este de ajutor tuturor.

Vital, eficient, calmant

Magneziul este prezent în multe procese diferite în corpul uman. Potențialul său este semnificativ mai mare decât ameliorarea durerilor cauzate de crampe – studiile recente arată că un număr mare de oameni își îmbunătățesc starea după administrarea de magneziu. Iată câteva exemple.

Stres sever? Magneziul calmează

Stresul este epuizant: dacă ai constant niveluri ridicate de adrenalină, tot ceea ce visezi este un moment de liniște și o metodă eficientă de relaxare.

–> Magneziul și stresul

Sportivii au nevoie de magneziu

Dacă faceți efort fizic, cantități semnificative de magneziu se pierd prin transpirație. Adesea, aportul alimentar regulat nu poate compensa aceste pierderi.

–> Magneziu și sport

Depășiți migrenele cu magneziu

Te doare capul, palpează, parcă va exploda – o migrenă poate fi o tortură groaznică. O posibilă cauză este daficitului de magneziu.

–> Magneziul și migrenele

Mai mult magneziu, mai puțin zahăr

Mulți diabetici nu obțin suficient magneziu. Pacienții cu diabet dezvoltă adesea deficiență cronică de magneziu, deoarece mineralul este excretat în cantități mari de rinichii lor ca urmare a bolii. În același timp, magneziul joacă un rol cheie în metabolismul carbohidraților și nivelurile de zahăr din sânge.

–> Magneziu și diabet

Magneziul ajută cu sindromul premenstrual

–> Magneziu și PMS

Sarcina?

Magneziul este extrem de important în timpul sarcinii. Alături de fier și calciu, este unul dintre cele mai importante minerale în timpul sarcinii – atât pentru mamă, cât și pentru copil. Aportul adecvat de magneziu poate reduce riscul de crampe musculare și poate sprijini dezvoltarea corespunzătoare a fătului.

–> Magneziul și sarcina