fbpx

магнезий и пмс

Deficiență periodică de magneziu

Suferință înainte de ciclu. Sindromul premenstrual (PMS) provoacă disconfort la multe femei. Neplăcerile încep adesea imediat după ovulație și nu se termină înainte de începerea ciclului – dureri abdominale, balonare, sâni sensibili, dureri de cap, retenție de lichide și inflamația picioarelor, iritabilitate, modificări bruște ale dispoziției. Aceste neplăceri agravează calitatea vieții. Cauza exactă a tuturor acestor simptome nu este încă complet clară. Recent, din ce în ce mai multă atenție este acordată magneziului și conexiunii sale cu PMS.

Multe femei suferă de deficit de magneziu. La femeile care suferă în mod regulat de disconfort premenstrual s-au găsit niveluri mai scăzute de magneziu. Luarea pilulelor anticoncepționale este unul dintre motivele posibile: contraceptivele hormonale pot crește eliberarea de magneziu. Un studiu realizat de Universitatea din Greifswald în 2009 a arătat că nu doar diabeticii suferă de deficitul de magneziu, cât și femeile tinere.

Lupta activă împotriva PMS. Aportul adecvat de magneziu poate contracara debutul simptomelor tipice de PMS. Magneziul relaxează mușchii uterului și poate reduce durerea abdominală înainte și în timpul menstruației. Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga sau tai-chi, pot ajuta de asemenea, la reducerea disconfortului premenstrual. Fiecare femeie ar trebui să încerce diferite metode de relaxare și să decidă ce funcționează cel mai bine pentru ea. În multe cazuri, sportul poate aduce și relaxare. Exercițiile regulate relaxează mușchii și îmbunătățește circulația sângelui.