fbpx

Din păcate, nu orice sarcină merge bine – unele femei ănsărcinate se pot confrunta cu probleme grave de sănătate. În multe cazuri, magneziul poate ajuta la minimizarea riscurilor pentru mamă și copil.

Stresul prenatal poate fi periculos

Dacă femeile însărcinate sunt expuse la stres constant, sănătatea copilului poate fi pusă în pericol și riscurile de complicații cresc. Conform studiilor, femeile expuse la stres sunt mai susceptibile să aibă un avort spontan sau o naștere prematură, combinate cu o greutate mai mică la naștere. Nivelurile lor de hormoni de sarcină, progesteronul, sunt semnificativ mai mici. Deoarece progesteronul suprimă contracțiile uterine, nivelurile sale scăzute pot duce la avort. Există, de asemenea, dovezi că stresul prenatal poate afecta permanent sănătatea copilului: de exemplu, copiii ale căror mame au avut niveluri reduse de progesteron din cauza stresului sunt mai susceptibile să sufere de neurodermatită.

Magneziul – reduce stresul

Femeile însărcinate ar trebui să cerceteze, de preferință cu partenerul, ginecologul și chiar angajatorul lor, cauzele stresului constant și să încerce să-l reducă pentru a proteja fătul. Magneziul ne ajută semnificativ să ne relaxăm și, prin urmare, este minunat în reducerea stresului. În cazuri grave de stres și tensiune nervoasă, corpul uman are nevoie de niveluri ridicate de magneziu. În perioadele de stres, mineralul aduce un sentiment de calm și ușurință.