fbpx

Magneziul pe care îl consumăm nu este întotdeauna suficient

Chiar și o dietă sănătoasă nu garantează întotdeauna suficient aport de magneziu. Uneori, modul de viață modern poate duce la epuizarea mineralului din organism.

Motivele deficitului sunt numeroase

Situații specifice, cum ar fi perioade de stres, creșterea activității fizice sau înaintarea în vârstă pot provoca cu ușurință deficiență de magneziu. În astfel de cazuri, organismul are o nevoie crescută de acest mineral valoros.

Cele mai frecvente patru cauze sunt: ​​

Aport insuficient de magneziu

  • Producția industrială poate reduce parțial conținutul natural de magneziu al alimentelor.
  • Unele îngrășăminte chimice sunt cauza conținutului redus de nutrienți din plante.
  • Obiceiurile alimentare dezechilibrate și alte practici nesănătoase pot duce la deficiență de magneziu, cum ar fi: consumul de alimente fast-food, dietele de slăbit, alimentația dezechilibrată (săracă în fructe și legume) și consumul excesiv de alcool.

Nevoile crescute de magneziu

  • Femeile însărcinate au nevoie de magneziu cât „pentru doi”, iar aportul suplimentar de magneziu reduce riscul de complicații în timpul sarcinii.
  • Adesea, persoanele în vârstă și persoanele aflate în îngrijire specială nu obțin suficiente minerale și nutrienți din alimente și lichide. Acest lucru duce la reducerea aportului de minerale, iar apa minerală, de exemplu, este o sursă majoră de magneziu. Este important faptul că metabolismul uman se schimbă odată cu vârsta, iar una dintre consecințe este deficitul de magneziu.
  • Persoanele supuse stresului au nevoie de mai mult magneziu pentru a contracara cu succes efectele constante ale acestuia.

Eliberarea crescută de magneziu

  • Oamenii care transpiră mult pierd mult magneziu. Cele mai frecvente cauze ale acestor pierderi sunt sporturile, activitatea fizică intensă și lunile călduroase de vară.
  • Diabetul crește excreția de magneziu în urină. Prin urmare, pierderile de magneziu sunt mai crescute.
  • Stările de greață excesive sau diareea prelungită duce la pierderea magneziului din tractul gastro-intestinal. Același efect se produce cu abuzul cronic de laxative.
  • Boala renală cronică poate duce și la pierderea magneziului din organism.

Alte motive

Când suntem sub stres continuu, avem nevoie de mai mult magneziu, dar, în același timp, excretăm mai mult din acest mineral valoros în urină. Atunci când suntem expuși la stres pentru perioade îndelungate de timp, ar trebui să luăm în considerare administrarea de suplimente de magneziu de calitate.