fbpx

magnesii-migrena

Preveniți migrenele cu magneziu

Deficitul de magneziu crește riscul de migrene. Metodele moderne de diagnostic confirmă acest lucru. Experții medicali au determinat prin testul de rezonanță magnetică că persoanele care suferă de migrene au un nivel scăzut de magneziu în creier. Nivelurile de magneziu sub valori normale sunt, de asemenea, măsurate în sânge, salivă și lichidul cefalorahidian. Experții sugerează că această deficiență joacă un rol în apariția durerilor de cap.

Reducerea incidenței: Studiile au arătat că utilizarea preventivă a magneziului poate ajuta persoanele cu migrene. Aportul zilnic de 300 mg de magneziu de două ori pe zi, pe o perioadă lungă (cel puțin 6 luni) arată rezultate bune, în plus frecvența și severitatea convulsiilor scad (1). În orientările actuale pentru tratamentul migrenei în timpul sarcinii și alăptării, de exemplu, organizațiile de sănătate din Germania recomandă magneziul ca tratament sigur și bine tolerat.

Bolnavii trebuie să aibă răbdare. Tratamentul preventiv al migrenei ar trebui să dureze cel puțin câteva luni. Prin urmare, pacienții trebuie să aibă multă răbdare. Datorită duratei tratamentului, ei caută o alternativă cu cât mai puține reacții adverse. Iată avantajul mare al magneziului, datorită tolerabilității sale bune. Mai mult decât atât, mineralul poate fi ușor combinat cu preparate anti-migrene și antifigure.

Cunoașteți factorii specifici care declanșează migrenele?

Anumiți factori pot declanșa o migrenă. Fiecare pacient poate reacționa la stimuli diferiți. Aflați care este factorul dvs. specific prin păstrarea unui jurnal de convulsii. Unii dintre cei mai comuni factori sunt stresul, epuizarea, schimbările în rutina zilnică sau orele de somn, sărind mese, lumină strălucitoare, încordare lungă a ochilor, dușuri calde, condimente foarte puternice, saună, alcool și țigări.

Obțineți rutină regulată.

Încercă să te culci la aceeași în fiecare zi și să te trezești la aceeași oră. Aceasta poate necesita multă disciplină, dar poate preveni atacurile de migrenă. Continuați în același mod în weekend. De asemenea, păstrați aceleași ore de masă.

Antrenează-te și relaxează-te.

Practicați orice sport cu regularitate, dar cu moderație. Jogging-ul, mersul pe munte și ciclismul sunt opțiuni ideale. Exercitarea activităților în aer curat poate reduce frecvența și severitatea atacurilor de migrenă. Acest lucru este valabil și în cazul timpului petrecut pentru relaxare regulată. Odihnește-te des, fără a exagera. Dacă volumul de muncă crește, opriți-l imediat. Respectă programul tău zilnic – metodele adecvate sunt yoga și relaxarea musculară progresivă.

Ce ajută în lupta împotriva atacurilor acute de migrenă?

Stai calm. Când începe un atac de migrenă, mai întâi trebuie să rămâneți calmi. Dacă este posibil, retrageți-vă într-o cameră întunecată și rece pentru a vă culca. Dacă durerea nu este prea severă, puteți obține alinare aplicând comprese reci pe frunte sau masând ulei de mentă pe scalp și gât. Un amestec de cafea neagră și suc de lămâie ajută, de asemenea, la unii pacienți.

Auto-medicarea cu calmante este posibilă. Dacă întâmpinați dureri de cap asemănătoare migrenei pentru prima dată, trebuie să consultați un medic pentru un diagnostic corect. Cu toate acestea, dacă ați fost deja diagnosticat cu migrenă, puteți trata atacurile acute cu analgezice OTC. Este important să vă luați medicația la începutul unui atac de migrenă.

Utilizați corect medicația. Pentru a fi sigur că calmantul va avea un efect adecvat, trebuie să luați doza potrivită. Pacienții cu migrene trebuie să consulte medicul sau farmacistul pentru doza corectă. Pentru a evita reacțiile adverse, durerea de cap și medicamentele pentru migrenă nu trebuie luate mai mult de trei zile consecutive și nu mai mult de zece zile pe lună. Migrenele pot fi de fapt cauzate de utilizarea prea frecventă de calmante. Dacă calmantele OTC (over-the-counter) nu sunt eficiente sau dacă atacurile de migrenă apar mai mult de trei ori pe lună, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

De ce sufăr – migrenă sau dureri de cap?

Durere mare sau durere plictisitoare?

În general, atacurile de migrenă pot fi diferențiate cu ușurință de durerile de cap normale. Durerea de migrenă este de obicei pulsatilă, în timp ce durerea obișnuită a durerilor de cap este descrisă ca fiind sâcâitoare, ca și cum capul tău ar fi strâns. Alte diferențe: Migrena acoperă de obicei o parte a capului sau există o alternanță a durerilor de cap la stânga și la dreapta. Exercițiul intensifică migrenele, spre deosebire de durerile de cap obișnuite, care sunt adesea ameliorate după exerciții fizice (mai ales atunci când sunt în aer curat).

Simptome neplăcute.

Migrena este însoțită de simptome suplimentare pe lângă cefalee. Fotofobia (sensibilitate la lumină) și sensibilitatea crescută la mirosuri și sunet sunt frecvente. Una din șase persoane care suferă de migrene presimte convulsiile prin așa-numita aură. Cu câteva minute înainte de apariția durerii de cap, pacientul are probleme de vedere, lumina strălucitoare îl deranjează și apar amețelile.