fbpx

magnesium-elementMagneziul din corpul nostru

Magneziul este mineralul care are cele mai multe roluri în procesele celulare. Acesta reglează activitatea mușchilor și nervilor, ceea ce îl face extrem de prețios și vital pentru organismul uman.

Funcții vitale

Corpul uman conține aproximativ 25 de grame de magneziu. Cea mai mare parte este localizată în oase și este responsabilă pentru menținerea structurii și rezistenței lor. Aproximativ 40% se găsește în țesuturi și organe, iar restul este concentrat în sânge, lichidul cefalorahidian, secreții ale tractului gastro-intestinal, bilă și salivă. Magneziul joacă un rol major în metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor. Este important pentru acțiunea a peste 300 de enzime și susține diviziunea celulară. În plus, magneziul reglează contracția mușchilor și nervilor și îndeplinește funcții de bază în sistemul cardiovascular.

Nevoile zilnice

Doza zilnică necesară pentru adulți este de 300-400 mg. Activitatea fizică prelungită și intensă, cum ar fi sportul și activitățile cotidiene, vă poate crește semnificativ nevoia de magneziu, deoarece transpirația crescută duce la pierderi mai mari de magneziu. Alte situații, precum stresul, solicitarea intelectuală la locul de muncă sau în timpul studiului intens pot, de asemenea, să crească nevoia de magneziu.