fbpx

Крампи в пръсеца

Crampele musculare pe timpul nopții

Sună  cunoscut? Instant, fără avertisment, crampele apar la nivelul musculaturii membrelor inferioare și provoacă dureri puternice și tensionarea mușchilor. Un procent mare de oameni din întreaga lume suferă de această problemă. Cel mai adesea aceștia sunt sportivi, femei, mai ales cele însărcinate și vârstnicii. În multe cazuri, tensionarea mușchilor are loc noaptea și, astfel, provoacă probleme cu somnul.

Ce puteți face în caz de crampe puternice?

Dacă suferiți de crampe musculare acute (crampe la picioare), probabil că ați descoperit deja că, în primul rând, ajută întinderea mușchilor afectați. Odată cu crampele la nivelul mușchiului femural, este indicat să stați așezat, să întindeți piciorul și, cu toată forța, un apropiat, să apese vârful piciorului cu tot corpul. Trebuie păstrată această poziție până când durerea scade considerabil. Un masaj ușor și relaxant ajută, de asemenea, la ameliorarea tensiunii. În plus, administrarea de magneziu cu o doză mare va ajuta la relaxarea imediată, dar și pe termen lung a musculaturii. Crampele musculare sunt adesea obținute noaptea din cauza fluctuației naturale a nivelurilor de magneziu din corpul nostru. La primele ore ale dimineții, concentrația de magneziu din organism scade. Pentru a contracara acest efect, cel mai bine este să luați magneziu seara.

Ce altceva mai puteți face?

Pentru a combate oboseala musculară după crampele acute, faceți masaje ușoare pentru a se încălzi ușor zona afectată. În plus, tensiunea constantă poate fi ameliorată, acordând atenție posturii corpului și evitând stresul inutil. Exercițiile, cum ar fi yoga, precum și antrenamentul muscular moderat, pot restabili echilibrul corpului. Motto-ul în sport este: nu exagerați, nu depășiți nivelul de stres și beți multe lichide.

Protecție împotriva crampelor coapsei

Crampele musculare nu ar trebui să facă parte din viața noastră. Cei afectați trebuie mai întâi să caute cauzele și să le atenueze cât mai curând posibil. De exemplu, transpirația prea abundentă în timpul sportului sau a muncii și aportul insuficient de lichide pot fi agenții cauzali ale crampelor musculare.

Motivul frecvent al crampelor: deficitul de magneziu

Adesea, cauza crampelor musculare este aportul insuficient de magneziu. Mușchii trebuie să funcționeze corect, astfel încât să ne putem mișca fără dificultate. Fie că este vorba de mers pe jos, alergare sau alt efort fizic – dozele corecte de magneziu, calciu, potasiu și sodiu reglează fără probleme și relaxează mușchii. Dacă există un deficit de magneziu, mușchii suferă și acest lucru poate duce la crampe musculare.

Biolectra Magnesium 240 Forte restabilește în siguranță și în mod corect echilibrul magneziului din corp și ajută la prevenirea crampelor musculare.

Dacă suferiți de crampe în mod repetat, deși luați cantități adecvate de magneziu, este recomandat să consultați un medic.